torstai 29. tammikuuta 2015

Morsiamen äiti ja sen mekko

Siitä lähtien, kun ilmoitin äidilleni tulevista häistä viime kesänä, on korviini kantautunut jatkuvasti yksi puheenaihe ylitse muiden: Morsiamen äidin puku.

Äiti googletteli sormet vereslihalla erilaisia pukuvaihtoehtoja ja on miettiny kaikkea netistä tilaamisen ja ompelijalla teettämisen välillä. Mihinkään lopputulokseen ei olla vielä tultu. Tänään päätettiinkin ottaa asia hoitaaksemme ja suuntasimme Kouvolaan vähän katselemaan. Meillä oli tiiminä meikämandoliini, äiti sekä isosiskoni.

Marssimme Kouvolan ompelu-ateljee Ajan Ompeleen.
Ensimmäisenä silmiin vyöryi kaikki ne värit. Ja kaikki se tafti. Ja kimallus. Ja glitter.

Palvelu oli ensiluokkaista, asiantunteva ompelija-myyjä-ihminen keräsi äidille kasan tämän toiveita täyttäviä mekkoja. Tässä tapauksessa toiveina oli kokopitkä helma sekä ei liian avara kaula-aukko. Ja ei kun sovittelemaan!

Kaikki mekoista olivat todella kauniita ja yksi nousi ehdottomasti meikäläisen lemppariksi, se oli ihan äitini näköinen ja todella kaunis. Asiakaspalvelija myös aktiivisesti ehdotti muutosehdotuksia, mekkoihin oli mahdollista tehdä hihoja ja kuroa kaula-aukkoja vähän umpeen. Jäi siis todella positiivinen kuva palvelusta! (Tätä en todellakaan pidä itsestäänselvyytenä, netissä kiertää hirveästi kokemuksia ja kauhukertomuksia muutamista morsiuspukuja myyvistä liikkeistä joiden henkilökunta on ollut töykeää eikä apua ole saanut pyytämälläkään!)

Äitini sovitellessa mekkojaan, meikäläinen tunsi palavaa vetoa hääpukujen puolelle. Valikoima ei ollut suuren suuri, mutta mekkoja löytyi silti ihan laidasta laitaan. Ja vähän hintoja vilkuillessani huomasin, että ne olivat todella kukkaroystävällisiä! Muutamaa mekkoa sipailin vähän pidemmänkin ajan, mutta onnekseni en löytänyt mitään omaa mekkoani kivempaa eikä valintani käynyt kaduttamaan.


Hääpukuvalikoimaa!


Wanhojentanssipukuja sekä kaasoille sopivia mekkoja oli myös todella paljon, varmasti jokaiselle jotakin, sillä tyylit vaihtelivat laidasta laitaan ja värejä oli paljon. Minulla on myös vannehame vielä hankkimatta ja sellaista minulle esiteltiinkin. Olisi ollut mahdollista ostaa kokonaan oma, mutta tätä emmittyäni minulle kerrottiin, että myös vuokraaminen on mahdollista! Tätä vaihtoehtoa tulen todennäköisimmin käyttämään!

Äitini jätti yhden mekon varaukseen, ensiviikolla käymme vielä katsastamassa Kotkan erään juhlapukuliikkeen ja katsotaan, löytyisikö sieltä ylivoimainen voittaja. Itse liputan edelleen tuolta varatun puvun puoleen!

Sovitetut puvut joista päällimmäiseen allekirjoittanut rakastui.

Olen ollut todella tyytyväinen käytettynä tilattuun pukuuni (se on IHANA!) mutta vähän on jäänyt harmittamaan, ettei päässyt morsius- ja juhlapukuliikkeisiin tonkimaan ja katselemaan. Onneksi pääsen nyt vähän äidin siivellä toteuttamaan tätäkin puolta!

2 kommenttia:

  1. Näyttää upealta! Hauska juttu muuten, mutta meidän häissä toinen anopeista oli pukeutunut juuri tuollaiseen upeaan liilaan pukuun ja toinen juhli näyttävästi fuksianpunaisessa. Loistavat värivalinnat siis, jos saan olla vähän puolueellinen! Aikuiselle naiselle sopii mielestäni vahvat ja rohkeat värit. :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis on väri juu ;) T. PURPLE rain :D

    VastaaPoista