torstai 8. tammikuuta 2015

Sinä päivänä huomasin olevani anti-askartelijatyyppi


Kesällä tuli ostettua hirveät kasat mintunvihreitä korttipohjia, nättejä ruskeja kirjekuoria, leimasimia, kakkupapereita, kaksipuoleista teippiä, silkkinauhaa, pitsiä.. "Näistä tulee tosi nättejä kutsuja!" Hamstarsin vain hulluna nättejä elementtejä, muttei mulla kuitenkaan ollut minkäänlaista visiota siitä, miten ne yhdistelisin. "Kyllä se inspiraatio sieltä vielä tulee!"

No eipä ole paljoa näkynyt. Itseasiassa, minua on käynyt ihan rassaamaan tuo sälän määrä tuolla kaapissa. Mitä ihmettä noista muka loihtisi? Lopulta päätin, etten loihdi niistä kyllä yhtään mitään. Jep, olen kuluttanut yli 100€ pelkkiin ASKARTELUTARPEISIIN ja nyt päättänyt, etten aio käyttää niitä. Hehe, kiva juttu.

En ole näpertelijätyyppi. Tykkään piirtää ja maalata, mutta kaikki "leikkaa-liimaa" -tyyppinen puuha on kyllä aivan hirveää. Turhaudun tosi helposti, jos kaikki ei mene just niin kuin pitäisi, ja ainakin meikäläisen askertelussa niin käy TODELLA usein. Joten miksi ottaisin tästä askartelu-hommasta nyt aivan järjettömän stressin, kun voisin poistaa sen ohjelmistosta kokonaan?

Yli puolet morsiamista tuntuu nykyään suosivan painotaloista tilattuja kutsuja. Ja mikäs siinä, jos on innokkuuta ja silmää muotoiluille, fonteille ja väreille, voi sellaiset suunnitella itse ja sen jälkeen lähettää painatettavaksi. Tai, voi hankkia jonkun hoitamaan suunnittelun SEKÄ painattamaan kutsut. Miten ihanan helppoa!

Kaikenlisäksi näissä kutsuasioissa mun lempparein sanonta "tein itse ja säästin" ei useimmiten pidä paikkaansa. Ainakaan isoissa pirskeissä mihin tarvitsee niitä kutsujakin paljon. Tosiaan, ostin useamman paketin korttipahveja, kirjekuoria yms. krääsää ja näille kertyi hintaa n. 115€. Suunnittelin toiset kutsut tietokoneella ja suunnittelin näiden teettämistä Vistaprintiltä, hintaa 42,98€. Aika halpaa mielestäni.

Joten, alan nyt kallistua teetettyjen kutsujen kannalle. Nekin kuitenkin ovat itse tehdyt, suunnittelin ne alusta loppuun itse, enkä menettänyt hermojani kuin muutaman kerran! Hinta on huokeampi, ja mikä tärkeintä: Ei tarvitse askarrella! Parilla klikkauksella saan tuotteet ostoskoriin ja kassan kautta kotiin! Kätevää ja helppoa. Ja samalla vaivalla voin tilata jotain täydellisen turhaa "mut niin kivaa", kuten esimerkiksi hää-TARROJA!

Meinaako joku vielä itse askarrella kutsunsa, vai ovatko kaikki jo kääntyneet painotalojen puoleen?

1 kommentti:

  1. Mä niin ymmärrän tota! Mä en itse todellakaan ole mikään askrtelija, enemmän sellanen suurien linjausten ihminen. Pelkästään jo itse tietokoneella "askarrellut" sdt-kutsut sai mut hermoromahduksen partaalle, joten palkattiin graafikko suunnittelemaan itse kutsut ja tähän asti ainakin oon ollut niin huippu tyytyväinen tähän päätökseen!
    Ei kaikki voi olla sellaisia ihan niperrysnäperrys askartelijapaskartelijoita, vähän armoa meille askartelunvihaajille! :D

    VastaaPoista