tiistai 3. helmikuuta 2015

Pakkomielle

Olen saanut ihan järkyttävän pakkomielteen. Nään tästä unia ja hereilläoloajan mietin vain, miten tämän toteuttaisin.

Nimittäin uuden kameran hankinnan. Omistan tällä hetkellä Nikon D60 järjestelmäkameran ja siihen muutaman objektiivin. Mutta viime vuosina sen käyttö on jäänyt ihan luvattoman vähälle. Älypuhelinaikakausi jatkaa voittokulkuaan ja sillä pirun puhelimella tulee napsittua kaikki kuvat nykyään. Ja onhan se kätevää, kun ne saa sieltä heti siirrettyä sosiaaliseen mediaan kaikkien nähtäväksi. Järkkäriä varten täytyy roudata mukanaan kameralaukkua/muuta isoa laukkua, se on painava ja epäkäytännöllinen. Kuvien oton jälkeen täytyy aina odottaa, että pääsee kotiin siirtämään kuvat tietokoneelle, ennen kuin niitä pääsee esittelemään missään. Auttamattoman hidasta ja turhauttavaa nykypäivän kiireiselle ja hektiselle elämälle, kaikki hienot hetket pitää jakaa siellä perhanan Instagramissa HETI kun ne koetaan, ei viikon päästä.

Kuitenkaan älypuhelimien kamerat eivät todellakaan pärjää laadussaan järjestelmäkameralle. Eikä niiden ole tarkoituskaan. Joten mikä neuvoksi? En jaksa roudata painavaa järkkäriä mukanani kaikkialla eikä älypuhelimen kuvanlaatu tyydytä minua? Ja silti haluan räpsiä kuvia ja paljon!

Siitä päästäänkin pakkomielteeseeni.Olympus PEN Lite E-PL7 -kameraan. Ja mikäkö helkkari se sitten on?



Superpikkuruinen ja superkaunis järjestelmäkamera! Niin pieni ja kevyt, että kulkee mukana ihan normaalissa käsilaukussa ilman, että venäyttää olkapään sijoiltaan sitä mukana raahatessaan! Niin söpön näköinen, että voisin ottaa itsestäni selfieitä kameran KANSSA, en SILLÄ. Älypuhelimen koko ja järjestelmäkameran kuvanlaatu siis. Ja mitäs vielä? NO, siinä on WiFi-yhteys!! Saan saman tien siirrettyä kuvat vaikka siihen älypuhelimeen ja siitä mihin ikinä tahdonkaan! Huhhuijakkaa.

Kameran teknisiä tietoja löytää yllä olevasta linkistä, ja myönnän, siellä on paljon turhaakin sälää. Kääntyvä näyttö.. No, se mahdollistaa hyvien selfieiden oton, en epäile ollenkaan :D Kaikenlisäksi kameralla on mahdollista survoa kuviin kaiken maailman filttereitä ja muuta sälää. Okei..

Miten tämä pakkomielteinen kamera-asia on päätynyt hääblogi-otsikon alle? No liittyyhän se häihinkin, DAA! Mun mielestä olisi kiva pitää pieni kamera mukana myös mm. häissä. Okei, siellä on valokuvaaja, mutta olisi kiva pitää silti omakin kamera mukana hauskojen tilanteiden varalta :D en tiedä, hassua ehkä, mut haluuuuuuuuuun! Ja häämatka! Normaalisti reissussa retuutan sitä Nikonin möhkälettä mukana, mutta miten kiva olisi, kun laukun pohjalla lepäisikin pieni ja siro esine sen kahvakuulan kokoluokkaa olevan monsterin sijasta? No niinpä!

Mitä vielä odotan? Jos kukaan ei ole vielä tajunnut, niin häiden järjestämiseen menee rahaa aika rutkasti. Ja meikäläinen on Salen kassa. Tarviiko muuta sanoa? 600€ kamerahankinta ei vaan istu budjettiin tällä hetkellä, ei sitten mitenkään. Vaikka olen perustellut itselleni tätä hankintaa jo kaikin päin ja olen saanut itseni vakuutettua siitä, että se on huippuidea. Silti ei. Ja vaikka ton kameran kylkiäisiksi saisi Harri Koskisen pikkuruisen Block-valaisimen?!? Okei, nyt meen itkemään itseni uneen. Ei mulla muuta. (Paitsi että kaikki voi nyt kommentoida tähän, että Taija hyvä, toi on vaan superjärkevä hankinta joka maksaa itsensä takaisin! Tottakai sun pitää ostaa toi! Älä yhtään epäröi!)

8 kommenttia:

  1. Moikka Taija :)

    Mä lohdutan sua sillä, ettei toi Pen pärjää oikeasti yhtä hyvin mitä järkkärit. Jos tahdot panostaa kameraan niin suosittelen ehdottomasti satsaamaan vielä parisataa enemmän ja hankkimaan omd-sarjaa olympukselta. Penillä ei oikeasti saa esim hämärässä kunnon laatua. Ja jos kuitenkin mun mielipiteellä ei ole väliä ja haluat penin, niin niitä diilejä tulee varmasti jossain kohtaa taas että saa edullisesti :) ystäväni osti oman penin 200eurolla kun oli hyvä kamppis! :)

    Täällä kans kokoaika jtn "pakkosaada" -hankintoja päässä, mutta pakko vaan säästää häihin :) tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sen voin uskoa, ettei välttämättä pese "kunnon" järjestelmäkameroita kuvanlaadullaan eikä ominaisuuksillaan. Eikä tohon varmaankaan ole samanlaista obiskavalikoimaa, mitä johonkin "perus" Canoniin :D mutta perus "turistikameraksi" tota suunnittelenkin, oma valokuvausharrastus on jäänyt niin unholaan, etten enää edes tarvitse muhkeaa järjestelmäkameraa tuhansine putkineen. Kiitos kuitenkin kommenteista, hyvän tarjouksen on kaverisi saanut! Täytyy itekin jäädä kyttäämään :D

      Poista
  2. Vitsit, että kuulostaa hyvältä! Nyt määki haluan tollasen! Damn u girl! :)

    VastaaPoista
  3. Olen tähän asti ollut uskollinen Canonin käyttäjä, mutta tämä mielenkiintoinen kapistus sai ehkä mielen muuttumaan. On muuten nätti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen liputtanut aina Nikonin puoleen, mutta ehkä joskus täytyy tehdä syrjähyppyjä!

      Poista
  4. Minä joka olen NIIN vieroittanut itseni "pakko olla koko ajan tavoitettavissa"-maailmasta, enkä omista älypuhelinta, halusin kanssa "pienen järkkärin" ison Canonin rinnalle.
    Ostin sitten itselleni synttärilahjaksi Canonin 200€ maksaneen Ixusen. Vaikka olisin samalla rahalla saanut häävin älypuhelimen, niin kannatti! Kuvasin sillä melkein 300 kuvaa Aerosmithin konsetissa ja kuvat on mahtavia!
    Järkkäriä en olisi saanut edes halliin sisälle ja älypuhelimen kuvanlaatu ei olisi riittänyt.
    Joten muutama ylityövuoro enemmän ja ostoksille!
    Luulin olevan ainoa morsian, joka haluaa kuvata omissa häissään, mutta onneksi on näköjään muitakin. Huh. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai Ixukset on nykyään minijärkkäreitä myös? Joskus mulla on Ixuksen pokkari ollut ja se oli aika toimiva peli! Ja kyllä, mun mielestä olisi ihanaa olla muutama räpsy häistä "morsiamen näkökulmasta" :)

      Poista