sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Hullu kontrollifriikki

Jotenkin naivistisesti kuvittelin, että mun pääkoppaa ei mitkään häät saa sekotettua. Pysyn tyynenä ja rauhallisena, olen lähes zen.

AHAHAHHA miten väärässä olinkaan.



Sovimme siipan kanssa, että hänen vastuualueensa näissä bileissä olisivat juomat. Minä en siihen asiaan puuttuisi, mies ja bestman menköön Viroon ja hankkikoot sieltä mitä hankkivat. On ollut puhetta miedoista alkoholijuomista, skumpasta, viineistä ja drinkkibaarista. Miedoissa alkoholijuomissa ollaan samoilla linjoilla, kalja on hyvää ja kunhan sitä riittää. Ja tottakai siideriä ja lonkeroakin varmaan joku juo (hyi) ni sitä sit kanssa. Skumpasta miehellä oli kukkaroystävällinen idea ja henkilökohtaisesti en kuohareista ymmärrä yhtään mitään, joten siihenkään en ole mitään sanonut, hoitakoot minua fiksummat.

Ja sitten päästiin viineihin. Aikaisemmin on ollut puhetta viinitonkista, ne on helppoja ja edullisia. Kuitenkin treffattuani pitopalvelun, sai pitopalvelun nainen minut haaveilemaan viinipulloista pöydissä. Ne olisi siinä kivan helposti saatavilla, ei tarvitse hakea santsilasillista buffetpöydän päästä ja sitäpaitsi, kivat pullot käyvät melkein pöytäkoristeista. Ei nyt ehkä, mutta ainakaan ei tarvitsisi käydä väkisin kehittelemään mitään pöytäkoristeita, ettei mene pöydät liian sekaisen näköisiksi. Ihanan helpottava idea!

No mitäs mä siitä drinkkibaarista sitten kävin mussuttamaan? Noh, drinkkibaari on mun mielestä ihan mahtava idea! Heti ensimmäiseksi mielessäni kävi työkaverini, kuka ei yksinkertaisesti juo mitään muuta alkoholia kuin viskibanaanicolaa. Ja samainen tyyppi on saanut koko meidän työporukan hurahtamaan siihen viskibanaanicolaan. Eli ehdottomasti drinkkibaari jo senkin takia, että saadaan tämä pyhä juoma tarjolle. Meillä oli ollut aiemmin puhetta siitä, että hankittaisiin joku tyyppi hoitamaan sitä drinksubaaria. Sekottamaan juomia ja ehkä vähän heittelemään pulloja coolisti. Nyt kuitenkin olen pyöritellyt sitä ideaa mielessäni eikä se kuulostakaan enää omaan korvaan niin hyvältä.

En tahtoisi hirveästi ulkopuolisia hääräämään häissämme. Pitopalvelu ja bändi on jo, eikä siinä mitään, heillä on selkeä tehtävänjako ja työajat. Mites tämä baarimikko sitten? Monelta tulisi paikalle? Monelta lähtisi? Mitä jos drinkkibaariin ei olisikaan suurta tungosta, mitä tekisi luppoajan? Ei nyt varmaan kokoajan tarvitse olla ihmisille juomia sekoittamassa, niin saattaisi pesti käydä vähän tylsäksi..? Mitä jos baaria ei hoitaisikaan kukaan, vaan vieraat saisivat itse sekoitella juomia?



Ja tadaa, yhtäkkiä "juomat on sulhasen vastuulla" menikin ihan pipariksi. Piti päästä bridezillailemaan miehen tontille. MIKSI? Luotan mieheni arvostelukykyyn ja uskon, että hän hoitaa juomapuolen loistavasti. Eikä sillä nyt ihan oikeasti ole mitään merkitystä onko ne viinit pöydissä vaiko eikö. Läikytysäksidenttejä ainakin olisi vähemmän viinien ollessa tonkassa. Ehkä.

Vaikka on jo 10001 asiaa hoidettavana ja luulisi olevan helpotus, kun mies tahtoo tehdä jonkin asian alusta loppuun yksin, eikä itse tarvitse stressata lainkaan, niin SILTI pitää mennä sinne sörkkimään. "Eiku mitä jos se oliskin näin.." yhtäkkiä kuvittelen olevani joku häiden ammattilainen tai hääsuunnittelija, kuka tietää miten hommien pitäisi mennä ja asiat pitäisi tehdä juuri niin mitä olen itse päässäni pohtinut.

Jossain vaiheessa pitäisi pitää jonkinmoista kutsukorttipajaa, monet ystävät ovatkin ilmoittautuneet halukkaiksi askartelemaan (ja juomaan kaljaa..) ja nyt pelottaa, että olenko kenenkään kanssa edes puheväleissä tälläisen "askarteluiltaman" jälkeen. Mitä jos joku kehtaa vaikka ehdottaa jotain omaa ideaansa?! Tai liimaa pitsiä vähän vinoon?! Varmaan saan hirveän kohtauksen ja heitän koko konkkaronkan pihalle..

Ärsyttää. Paljon helpommalla pääsisi, jos osaisi delegoida hommia joillekin muillekin. Vähän jakaa vastuuta eikä edes yrittää olla kaikesta niin kartalla. Luottaa muiden osaamiseen. Nyt päätinkin, etten aio enää ihan oikeasti puuttua tähän juoma-asiaan. Mies saa suunnitella ja toteuttaa drinkkibaarin parhaaksi katsomallaan tavalla ja siitä tulee varmasti aivan mahtava. Viinit tonkissa on paljon kätevämpää näin järjellä ajateltuna, joten aivan sama minulle miten se loppupeleissä tulee olemaan!

Joutuuko tässä nyt ihan ihmisenä kasvamaan tämän häärumban takia, haha. Muita hulluja kontrollifriikkejä vai olenko ainut tässä hommassa järkeni menettänyt?

8 kommenttia:

  1. Tuo drinkkibaari on kyllä tosi hyvä idea, vaikka meneekin miehen tontille :) Mäkin haaveilen siitä, mutta se nousee ohi budjetin, joten siksi jää varmaan meiltä pois..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Drinkkibaari meillä itseasiassa olikin alunperin miehen idea, minä kävin vain siitä baarimikosta mussuttamaan, haha :D me ajateltiin, ettei siitä VÄLTTÄMÄTTÄ tule ihan hirveää menoerää, kun ostaa vain muutamia tarpeita, mistä saa mahdollisesti tehtyä monenlaista drinksua. Katsotaan kuinka käy.. :D

      Poista
  2. Emme ole kovin pitkällä vielä häiden käytännön puolen suunnittelemisessa saati järjestämisessä mutta kauhukuvissa siintää juurikin samansuuntainen skenaario. Koulussakaan en pitänyt ryhmätöistä, sillä yleensä kukaan muu kuin minä itse ei osaa tehdä mitään (joopa joo...). Yritä siinä nyt sitten tuolla asenteella askarrellapaskarrella porukalla kutsukortteja tai koristeita. Onneksi tiedostan tämän jo etukäteen, joten tässä todellakin taitaa olla mainitsemasi kasvun paikka käsillä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kun otit koulujen ryhmätyöt puheeksi niin muistuu kyllä mieleen, että taisin olla ihan samanlainen jo silloin! :D ehkä se ei olekaan tämä pelkkä häähössötys mikä tekee musta hirveän komentooran! Mutta hyvä on tiedostaa jo ajoissa, niin EHKÄ osaa pitää pään kylmänä tilanteen tullen. Ehkä..

      Poista
  3. Meille tulee baarimikoksi eräs työkaverini. Helppoa tietysti näin, kun on itse alalla.
    Hän hoitaa samalla myös boolikippojen ja mietojen täytön, sekä karkkibuffan. Ei olla sovittu vielä mitään työaikaa, mutta varmaan tulee kahdeksan nurkilla ja lähtee sitten kun lähtee. :)
    Meillä tämä juomapuoli(kin) on minun tonttini, mies tietää vain, että Karhu on parasta olutta. ;)
    Miehellä on vain jotain nikkarointihommia ja niissäkin varmaan kyttään koko ajan vieressä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, olisi kätevää jos olisi tollasia suhteita! :D

      Poista
  4. Täällä haaveillaan niistä viime kesänä paljon blogeissa näkyneistä lasisista boolihanoista, joihin voisi tehdä valmiit drinksut ja boolit vieraiden haettaviksi. Noita boolihanoja on vaan vaikea löytää mistään :P Muutoin meidän juomatarjoamiset kuulostaa samankaltaisilta kuin teidänkin :) Ja tuosta kontrollifriikkeydestä... noh, sanotaanko vaikka, että täällä kuulutaan myös kerhoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Boolihanat olisivat kyllä superkäteviä myös, tekisi muutamat erilaiset juomat niihin.. Hmm! Voi ei, nyt tulee taas uusia ideoita vaikkei tämä ole mun vastuualue! :DD

      Poista