maanantai 23. kesäkuuta 2014

Miten häät järjestetään?



Se, ettei ole ollut sellainen ihminen, kuka on haaveillut häistään pikkutytöstä lähtien, on tehnyt tämän homman aika vaikeaksi. Olen myös elämäni aikana käynyt tasan kaksissa häissä, joista toisista en muista mitään (koska olin pikkutyttö, alkoholilla ei ollut osuutta!) ja toiset olivat sanalla sanoen huonot, haha. En ole tapittanut Satuhäitä, Meidän häitä, Neljiä häitä..

Olen nyt kuronut aika lailla vahinkoa kiinni ja ruutu.fi, Yle Areena ja maikkarin Katsomo ovat olleet kovalla käytöllä. Kaikki hääohjelmat tänne ja nyt.

Mutta silti, en ole ohjelmia katsellessani juurikaan inspiroitunut mistään. En ole vielä löytänyt mitään, mitä ehdottomasti haluan omiin juhliini.

Nyt onkin iskenyt stressi, osaanko järjestää häät? Vähäinen hääkokemus ja täydellinen tietämättömyys ei ole hyvä yhdistelmä. Okei, tiedän että ensin marssitaan kirkkoon. Siellä tapahtuu vihkiminen ja sen jälkeen lähdetään juhlapaikalle syömään, juomaan ja reivaamaan.

Mutta kaikki ne pikkuasiat.. Onneksi internetin ihmeellinen maailma on vähän auttanut meikäläistä tässä hommassa, mutta välillä taas tuntuu että googlen syytämät linkit tekevät minut aina vaan hämmentyneemmäksi. Olen löytänyt hirveästi tietoa asioista, joita en edes tiennyt tarvitsevani. Esimerkiksi!



SAVE THE DATE -KORTIT

MITKÄ? Miksen ole ikinä tiennyt, että sellaisia lähetetään?! Eikö hääkutsu riitä? Milloin nämä varoituskutsut sitten pitäisi postittaa? Voi herranenaika.. Ja sitä rahanmenoa, yhtäkkiä budjetti venyy ja paukkuu, jos pitää ihan oikeasti alkaa askartelemaan KAHDET KUTSUT! Okei, saatoin jo vähän päättää, että Save the Date -kutsuja ei lähetetä. Postitetaan "oikeat" kutsut vaan niin hyvissä ajoin, että jengi osaa varautua. Ja toivotaan, että se riittää.

HUOMENLAHJAT

Siis.. Termiä vilisi useammassakin blogissa ja foorumeillakin kohistiin: "Mitä saitte huomenlahjaksi?" Ja siinä vaiheessa piti ottaa google apuun ja selvittää, mitä ihmettä ovat huomenlahjat. Ja ihan oikeasti nyt hei. Jos mennään naimisiin ja parhaassa tapauksessa saadaan vielä häälahjojakin. Ja ollaan tuhlattu jo pieni omaisuus niihin itse pirskeisiin! Ja sen jälkeen pitäisi vielä repiä jostain rahaa ja intoa, antaa toisillemme huomenlahjoja?! Ilmeisesti korut ovat kovaa huutoa naisen huomenlahjaksi, mutta nyt, tuleva siippa jos tätä luet, ei hätää, en käytä koruja enkä halua huomenlahjaa! Etkä sellaista muuten saa sinäkään.

KIRKKOMUSIIKKI

En ole idiootti, tiedän ja tiesin kyllä, että kirkoissa tavataan soittaa musiikkia. Mutta yhtäkkiä jysähti tajuntaan, että ehkä meidän pitäisi niitä virsiä ja marsseja valita sinne.. Olen entinen seurakuntanuori, virret ovat kyllä tuttuja ja olenkin jo aloittanut värssykirjan selaamisen sillä silmällä. Mutta auttamatta kaikki virret ovat ihan hirveän surullisia ja masentavia. Hääjuhlaan tahtoisi jotain vähän iloisempaa. Muutama lempparivirsi sitä paitsi kuuluu ainakin omasta mielestä ehdottomasti HAUTAJAISIIN enkä tosiaan tahtoisi kuulla omissa häissä samoja virsiä, mitä kuuntelin parisen vuotta taaksepäin mummoni hautajaisissa.
Virret eivät vielä aiheuta niin isoa paniikkia, mitä aiheuttaa HÄÄMARSSI. Mä oikeasti luulin, että on olemassa vain yksi häämarssi.. Nyt selvisi vähän nolosti, että niitähän löytyy vaikka mitä. Ja ne kaikki kuulostaa omaan korvaan samalta. Voisikohan Star Warsin The Imperial March tulla kysymykseen?

PELIT JA LEIKIT JUHLASSA

Voiko ne jättää pois? Kokonaan? Varsinkin morsiamen ryöstö! Vähän jo leikittelin ajatuksella ottaa pesäpallomaila tai vastaava mukaan odottamaan pöydän alle. Saa mahdolliset ryöstäjät näpeilleen. Miksi mut pitää ryöstää mun omista bileistä? Ja yleensä ne hassunhauskat nolaushommelit mitä sulhasen täytyy tehdä saadakseen muijansa takaisin, on lähinnä vaivaannuttavia kaikille. En tosiaan halua, että Janne joutuu laulamaan karaokea/heittelemään kärrynpyöriä/tai oikeastaan yhtään mitään saadakseen mut takaisin. Kiitos ei.
Samoin tuolileikit ja vastaavat saavat pysyä meidän juhlista kaukana. En ollut järin innoissaan myöskään sukkanauhanheitosta, tai lähinnä siitä osuudesta, missä Janne mönkii hameen alle repimään mun vähiä vaatteita pois. Janne oli kuitenkin sitä mieltä, että sukkanauhan sekä kimpun heitto pysyvät ohjelmistossa.
Ymmärrän kyllä, että jotain ohjelmaa ja viihdykettä juhlassa on oltava, ja onneksi aikaa on vielä reippaasti löytää juuri meidän näköisiä leikkejä häihin.

VIERASLAHJAT

Ja kuulemma niille vieraillekin pitäisi antaa jotain siitä hyvästä, että ovat saapuneet katsomaan miten saamme toisemme. Hääkarkit ovat mielestäni aika turhakkeita, ei niitä kukaan syö kuitenkaan. Blogeissa on myös näkynyt nätisti paketoituja nenäliinoja, kahvia, teetä ja sen sellaista pientä ja hyödyllistä. Mutta alan silti kallistua siihen suuntaan, että meidän vieraat saavat tyytyä siihen, että tarjolla on paljon hyvää ruokaa ja juomaa. JA, meille on tulossa karkkibuffet, joten se varmaan ajaa asiansa vieraslahjanakin? Ehkä?



SEISOVA PÖYTÄ VAI PÖYTIINTARJOILU

Iik. Seisova pöytä on ainakin sata kertaa helpompi. Mutta onko vieraiden mielestä mukavampi, että ruoka tuodaan pöytiin? Mutta eikö sellainen vaatisi ihan hirveästi henkilökuntaa? Kuulostaa kalliilta. Seisova pöytä olisi niin mutkaton eikä vaatisi kuin pari tarjoilija-ihmistä vahtimaan ja täyttämään tyhjeneviä astioita. Tätä täytyy vielä miettiä tarkkaan!

HÄÄKUVAUS

Ennen vai jälkeen kirkon? Olen hirveän vanhanaikainen siitä, etten tahtoisi sulhasen näkevän minua mekossani, kun vasta alttarilla. Olen päättänyt häitä edeltävän yönkin nukkua jossain muualla. Mutta hääkuvaus ennen kirkkoa voisi kuitenkin olla helpompi ratkaisu. Kirkon jälkeen olisi hirveä stressi siitä, etteivät häävieraat joudu odottamaan hirveän pitkään meitä saapuviksi. Jos kuvaus venyisikin tai jokin menisi pieleen.. Hrr. Ja mitä viihdykettä vieraille antaisi juhlapaikalle siksi aikaa, kun me olisimme kuvattavina? Tämä asia on vielä ihan auki, pidänkö kiinni vanhanaikaisuudestani vai ajattelenko vieraiden mukavuutta tässä asiassa?

KORISTEET

Olen vasta lähipäivinä oppinut, mikä on pompom. Ja ilmeisesti ne ovat jokaisissa häissä ihan pakollinen koristeasia. Haluan, että juhlapaikka on koristeltu todella näyttäväksi, mutta ymmärrän myös sen, että ison paikan koristelu vaatii aikaa, vaivaa ja rahaa. Ihan hirveästi. Säästääkö itse tekemällä vai onko järkevämpää ostaa valmiina? Kuuluvatko ilmapallot vain lastenjuhliin, vai voisiko niitä hyödyntää häissä? Pöytäkoristeiksi kukkia vai kynttilöitä? Vai molempia? Vai ei kumpiakaan? Olen kyllä jo eBaysta selaillut hääkoristeita ja muutama juttu saattaakin lähiaikoina lähteä tilaukseen.

Postauksen kuvat: X

3 kommenttia:

  1. Löysin blogisi vasta :) Ihan vaan tuli mieleen, että jos koet pompomit sellaiseksi koristeasiaksi, joita häihinne haluat, niin voisin tsekata omien mintunvihreideni kunnon ja toimittaa ne Haminaan(?) sopuhintaan? Niitä löytyisi jonkin verran kokonaisia (ehkä 15?) ja jonkin verran puolikkaita. Mutta ne ovat tällä hetkellä jätesäkissä, johon bestman ne juhlien jälkeen siivosi, enkä ole vielä uskaltanut tarkastaa niiden kuntoa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tsekkaa ihmeessä! :) Kiitos paljon jo etukäteen!

      Poista
    2. Puolikkaat ovatkin kai joutuneet roskiin juhlapaikan siivoilutohinoissa, mutta kokonaisia löytyy ja ovat mielestäni ihan ok kunnossa. Jos kiinnostaa, niin laita sähköpostia neiti.r.m@gmail.com ni voin pistää kuvan ja antaa tarkemman kuntoanalyysin :D

      Poista