maanantai 6. lokakuuta 2014

Mitä me EI tahdota meidän häihin

Kauheasti tulee blogiin ja itseasiassa kaikkialle muuallekin vuodatettua sitä, mitä välttämättä tahtoo häissä olevan. Millainen hääpuku, kampaus, meikki, koristeet, tunnelma.. Ihan kaikki. Mutta varmasti kaikilla on myös niitä asioita, mitkä nostattavat ihokarvat pystyyn eikä niitä todellakaan tahdo nähdä omissa häissään? No, minulla on ainakin, ja voisinkin vähän listata niitä ehdottomia EI EI -juttuja tähän!

Ja hei, kaikilla morsiamilla on erilainen tyyli ja erilaiset mieltymykset. Vaikka minun mielestäni foliopallot eivät kuulu häihin, ei minua muiden ihmisten bileissä sellaiset haittaa. Nyt kyse on siitä, mitä en omiin häihini tahdo, ja toivonkin ettei kukaan pahastu, vaikka olisi suunnitellut omiin juhliinsa kaiken tältä listalta löytyvän.


VÄRILLINEN HÄÄPUKU
Ei vain ole minun juttuni. Monissa kuvissa olen nähnyt ihan nättejä yksilöitä, mutta itselleni tulee näistä enempi mieleen wanhojentanssipuvut kuin häämekot. Omaan takaraivoon on iskostunut niin lujasti, että hääpuvun on oltava juuri valkoinen.

LIIAN ÖVERI PRINSESSAMEKKO
Ei liikaa blingiä tai kimallusta. En myöskään tahdo puvun kankaan olevan kiiltävää. Discopallot discopalloina ja häämekot häämekkoina. Omaan makuuni liian överiä, en tahdo näyttää Tuhkimolta kummitätinsä vierailun jälkeen.

LIIAN YKSINKERTAINEN PUKU
Vaikkei saa olla liikaa blingiä, niin en myöskään tahdo täysin "tylsää" pukua. Joku juju on oltava, haluan hääpäivänäni olla huomion keskipisteenä ja mekon on oltava sen mukainen.

HIHALLINEN HÄÄPUKU
Ei mulla mitään pieniä olkaimia vastaan ole, mutta en osaa kuvitella itseäni puvussa, missä on hihat. En tiedä mikä juttu mulla noihin hihoihin on, mutta en tahdo, en halua!


SATIINIKENGÄT
Nyt jos vielä pukeutumislinjalla jatketaan.. Tuntuu, että kaikki "hääkenkä" -termillä myytävät popot on satiinia. Miksi? En ymmärrä tätäkään, mistä tämä satiini-inho on tullut, mutta ei vain natsaa. Tahdon, että ostamilleni kengille on käyttöä myös jatkossa, ja tuollaisille ei varmastikaan ole. Inhokkikenkälistalle pääsevät myös teräväkärkiset korkkarit, 3-6cm korot (jos pitää olla korko, voi se olla edes kunnon korko, muuten olkoot tasapohjaiset, aamen!), remmisandaletit.. Kengistä minulla on välillä hyvin vahvoja mielipiteitä, haha. (Ps, mikään ei tunnu niin hirveältä, kuin satiinikangas kuivia, karheita käsiä vasten. Yhh!)


"HASSUNHAUSKAT" KAKUNKORISTEET
Niin nähty. Tuntuu, että näillä haetaan nykyään "persoonallisuutta" ja särmää kakun päälle, mutta tosiasiassa alkavat olla jo aika kulunut juttu. Meillä ainakaan ei ole tarvetta survoa sulhoa häkkiin, itsepähän kosi, kärsiköön seuraukset, haha!


KAIKKIA VAIVAANNUTTAVAT HÄÄLEIKIT
Tähän voisin lainata pari vuotta sitten mtv3lta tutuksi tulleen termin; "Tää on kiusallista meille kaikille." Ja niin hääleikit valitettavan usein ovat. Siis morsian henkilökohtaisesti tykkää leikkiä ja pelata erilaisia pelejä, mutta kun ollaan ison ihmisjoukon kanssa tekemisissä, ei voi kaikista sanoa samaa. Sitten kun maanitellaan ja pakotetaan porukka leikkimään vähän tuolileikkiä ja isotäti 90v kisaa samasta jakkarasta miehen serkun lapsen 6v kanssa, ei välttämättä olekaan enää kaikilla hauskaa, vaan touhu menee vaivaannuttavaksi. Haluan meille jotain ohjelmaa ja mahdollisesti leikkiäkin, mutta sen on oltava joko sellaista, mikä ei vaadi esilläoloa ja samanlaista aktiivisuutta (kuin esimerkiksi se surullisenkuuluisa tuolileikki..) tai vastaavasti jotain, mihin ei osallistuta yksilöinä, vaan on koko hääporukka samassa hommassa mukana. Tätä pitää vielä miettiä siis!


SYDÄMET, SYDÄMET KAIKKIALLA!
Ymmärrän häiden olevan rakkauden juhlaa. Ymmärrän myös sydämen olevan rakkauden symboli. Mutta pls ei jooko.. Ne iänikuiset sydänkoristeet saavat minun puolestani pysyä kaukana meidän hääpaikasta. Ei ainuttakaan sydänilmapalloa, ei sydänviirejä, -ketjuja, -paikkakortteja tai mitään muitakaan sydänkoristeita. En siis pidä sydämistä, okei? :D


RUUSUN TERÄLEHDET
Tässä toinen inhokki koristeiden saralla. En ymmärrä näitä koristetarkoituksessa yhtään! Jossain luin, että näitä voi ripotella vaikka kirkon käytävälle! Ja halkaista kallonsa liukastuttuaan niihin? Siitähän se riemu ratkeaa, häistä hautajaisiksi, päästään samalla kirkolla ja papilla, ja äkkiökös humppabändille pirauttaa soittamaan vähän melankolisempaa musiikkia! No ehkä ei. Mutta en ymmärrä. Myös pöytiin ripoteltuina olen näitä hirvityksiä nähnyt, mutta lopputulos on aina ollut omaan silmääni lähinnä sotkuinen. Ei siis meille!


Ja lopuksi..
TYLSÄT PÖNÖTYSHÄÄT
Me halutaan juhlien olevan rennot. Voi vapaasti kulkea pöydästä toiseen vaihtamaan kuulumisia, ei ole liian tiukkaa ohjelmaa, vaan pihalle voi mennä kiskomaan bisseä kun siltä tuntuu. Tanssilattialla reivataan viimeiseen asti ja esitetään toinen toistaan surkeampia tanssimuuveja! Ei jäykistellä, ei noudateta etikettiä liian pilkulleen vaan pidetään hauskaa!

JA YKSI JUTTU VIELÄ, tuli kirjoittaessa mieleen! TIARA. Siis hitto soikoon, tiara! Kyse on NAIMISIINMENOSTA eikä mistään kruunajaisista, mitä hittoa se tiara siellä päässä keikkuu?!

Mitä teillä on ehdottomalla kieltolistalla häissä?

Kuvat: X, X, X.

9 kommenttia:

  1. Leikkejä meillekkään ei tule, kuin minun kuolleen ruumiini yli. Inhoan niitä. Annan kaasoille selkään, jos meillä on yksikin lakananveto tai jotain "sulhanen hiplaa mummon sääret"-leikki.
    Kermakakkumekko morsiammella on myös nounou, omassani on helmassa tylli kohottamassa, mutta pitsiä ei esimerkiksi ole yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse taas lämpenen joillekin "kermakakuille", riippuu kyllä ihan hirveästi aina mallista, jotkut on ihan ehottomia nounouita :D ! Toivottavasti kaasosi tuntee sut ja sun mieltymykset niin hyvin, että ymmärtävät pitää mummon säärien hiplaukset kaukana juhlistasi, haha!

      Poista
  2. Minulla oli samat nounout eikä niistä tosiaan nähtykään mitään häissämme! Tosin sydämiä oli havaittavissa teepusseissa ja yksi leikki oli, mutta en mieltäisi sitä kovin perinteiseksi hääleikiksi. Eli jotakin myönnytyksiä kuitenkin oli. :D Mutta ehkä pahinta mitä tiedän on nuo tekoruusunlehdet, phuh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sydämetkin voi pienissä määrissä ja tyylikkäinä toteutettuna näyttää hyvältä ja toimia :) Kyllä miäkin ajattelin, etten IHAN ehdoton ole, jos joku leikkejä tai koristeideoita ehdottaa, kunhan ei mene överiksi. Ja tekoruusunlehdille ehdoton EI! :D

      Poista
  3. Minä allekirjoittaisin monet tämän listan asioista eli meillä taitaa maku mennä aika yksiin. :D Kaikilla on tosiaan oma maku ja kaikki häät ovat kauniita, kun pari on onnensa kukkuloilla, mutta jokaisella on varmasti näitä ehdottomia eieiei-juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Kun fiilis on katossa, toisensa saanut pari on onnellinen ja muu paletti toimii, niin tuskin kukaan kiinnittää huomiota morsiamen satiinikenkiin tai omituiseen kakunkoristeeseen!

      Poista
  4. Hahah mulla on samaa aihetta käsittelevä postaus luonnoksissa odottamassa julkaisua! :D Voinen silti jo paljastaa, että meiltä löytyy listalta yhtälailla noi mukahauskat pirttihirmu-kakunkoristeet ja satiinikengät. Oikeastaan voisin allekirjoittaa jokaisen noista sun listalla olleista, mitä nyt en ehkä ihan yhtä ehdoton ole sydämien suhteen (ne menee pieninä annoksina hyvän maun mukaisina..) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, jään innolla odottaamaan sun postausta aiheesta, nämä on aina niin mielenkiintoisia nähdä :D Ja jes, luulin ettei kukaan ymmärrä miksi vihaan satiinikenkiä!

      Poista
  5. Jee, kiva lukea muidenkin nou nou -listoja! :) Ihan samoilla linjoilla oon kanssasi. Omasta postauksesta jäi pois varsinkin sinne ehdottomasti kuuluvat teräväkärkiset kengät ja ruusun terälehdet, damn ;)

    VastaaPoista