lauantai 11. lokakuuta 2014

Pitopalvelu: Check!


Olen niiiiin onneni kukkuloilla!

Alkuun tuntui todella haastavalta niinkin yksinkertainen asia, kuin pitopalvelun hankkiminen. Sähköposteihin ei vastattu, lupailtiin palata aiheeseen parin päivän päästä eikä kenestäkään sen jälkeen kuulunutkaan enää mitään.. Puhelimiin vastaaminen tuntui myös olevan ylitsepääsemättömän hankalaa joillekin.. Näitähän oli. Onneksi äitini oli halukas auttamaan ja ulkoistinkin koko ruokapuolen hankinnan hänelle. Annoin vain toiveeni, että tahdon pitopöytään kalaa, lihaa ja salaatteja. Muun päättäköön itse.

Äiti saikin työkaveriltaan suositukset miehikkäläläisestä pitopalvelijanaisesta ja ihme ja kumma, tähän sai myös helposti yhteyttä!

Nyt torstaina meillä olikin treffit tämän naisen kanssa ja nyt voi jo sanoa: Meillä on pitopalvelu! Halusimme juhliin suht simppeliä ruokaa, vaikka olenkin välillä kaiholla lueskellut muiden mitä eksoottisimmista ruokalistoista. Meille kuitenkin on tulossa juhliin niin paljon "ruokavammaisia" ihmisiä, että ajattelimme tehdä kaiken mahd. helposti. On kasvissyöjiä jotka thank god syövät kalaa ja vastapainoksi on kutsuttu ainakin yksi kala-allergikko.. Ja gluteenitonta täytyy ehdottomasti olla, samoin maidotonta. Ja nämä ovat vain lähipiiristä ongittuja tietoja, ties mitä yllätyksiä tulee vielä, kun pyydetään kaikkia kutsuttuja ilmoittamaan ruoka-aineallergiansa, haha.

Ajattelimme siis, että kasvissyöjät saavat syödäkseen kasvisgratiinia, erilaisia salaatteja, perunaa sekä lohta. Kala-allergikolle on kalan vaihtoehdoksi porsaanfilettä. Ja muut syövät mitä tahtovat! Lisäksi on erilaisia leipiä ja levitteitä. Tämä on nyt alustava menu ja siihen saa vielä tehdä muutoksia mielin määrin jos tahtoo, mutta saa nähdä tahdommeko! Iltapalaksi meille tulee kokonainen sika sekä rutosti salaatteja. Siihen ajattelin vielä lisätä jotain kasvissyöjien iloksi, ettei tarvitse puputtaa pelkkää salaattia, mutta onneksi tässä on vielä aikaa miettiä.

Vaikka iltapalan sika ei tule pitopalvelun kautta, vaan äitini aikoo sen joltain kylänmieheltä hankkia, niin lupasi tämä supermukava pitopalvelun emäntä jäädä iltaan asti hoitamaan myös iltapalatarjoilun!

Muutenkin, en voisi olla tyytyväisempi valintaamme! Pitopalvelija on työskennellyt juhlatilassamme aiemminkin, joten hän tietää mikä toimii ja mikä ei. Häneltä saimme myös superhyviä vinkkejä kaikkeen mahdolliseen, joista kaikkea emme olleet osanneet edes ajatella. Minulla on todella hyvä tunne tästä! Ruokamme tekee ja tarjoilee ammattilainen, kenen kanssa yhteistyö varmasti sujuu ja koko juhla tulee toimimaan jouhevasti. Kaikenlisäksi saamme hankittua myös pöytäliinat tilaan edullisesti hänen kauttaan, joten niidenkin metsästyksen voi nyt lopettaa. Yksi iso asia pois to do -listalta ja nyt voi taas hyvillä mielin keskittyä koristeisiin ja muuhun pikkukrääsään! Jipii!

Kuva: X

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti