lauantai 5. heinäkuuta 2014

Hääkirjat

En ole vuosiin käynyt kirjastossa. Viimeksi käydessäni jätin jälkeeni hurjat myöhästymissakot ja kirjastokortinkin ehdin johonkin hukata. Mutta kaikkea sitä näemmä tekee häiden eteen! Nielin ylpeyteni ja marssin tiskille kertomaan, että kortti on kadonnut, olen lainauskiellossa ja voinko maksaa sakot heti pois. Haha. Onneksi kirjaston palvelu oli mukavaa ja ystävällistä ja olen taas sakoton kirjastokortin omistaja!

Mitä minä sieltä kirjastosta oikein hain? No hääkirjoja tietenkin! Jep, ei riittäneet kaikki ne lukemattomat blogit, keskustelufoorumit, askartelusivustot ja hääohjelmat, vielä tarvitsi vähän kirjoja tueksi!

Kotiin asti päätyivät seuraavat teokset:

- Tiina-Emilia Kaunisto & Erika Voutilainen: Siksi Tahdot - Hääkirja.
- Pia Jokela & Pia-Riitta Korvenheimo: Unohtumaton hääjuhla - Leikkien ja ideoiden kirja.
- Kirsti Koivula: Onnistuneet häät - Seremoniamestarin ja hääparin opas.


Sainko näistä kirjoista nyt uusia vinkkejä ja ahaa-elämyksiä? No enpä juurikaan. Onnistuneet häät & Unohtumaton hääjuhla -kirjoissa oli esitelty leikkejä, pelejä ja ohjelmaa, mutta kaiken olin lukenut jo foorumeilta ja blogeista aiemmin. Onnistuneet häät -kirjassa oli myös lähes valmiita puheita bestmanin/seremoniamestarin suuhun laitettavaksi. Njäh.


Siksi tahdot -hääkirja sen sijaan keskittyi enemmän häiden historiaan, vanhoihin perinteisiin ja siihen, mistä nämä perinteet ovat saaneet alkunsa. Siinä ei juurikaan ollut vinkkejä häiden järjestämiseen, mutta se oli näistä kolmesta ehdottomasti mielenkiintoisin kirja, ja suosittelenkin häistä kiinnostuneita ihmisiä ehdottomasti lukemaan sen!



Kolmeen kirjaan mahtui yksi positiivinen yllättäjä jonka aion vielä tarkasti lukea kannesta kanteen. Mutta kyllä taidan silti kallistua enemmän internetin puoleen vinkkien ja neuvojen etsinnässä. Löytyy helpommin, nopeammin ja kattavammin kaikki!

1 kommentti:

  1. Mua odottelee tuolla yöpöydällä myös aimokasa hääaiheisia kirjaston kirjoja. Ne, joita olen tähän mennessä selaillut, eivät ole vakuuttaneet, joten pahoin pelkään, etten jaksa niitä kovin antaumuksella lukea. Jotenkin täällä netissä, ja varsinkin blogeissa, on niin paljon enemmän, yksityiskohtaisempaa ja kiinnostavampaa asiaa.

    VastaaPoista