torstai 12. maaliskuuta 2015

Voi v#@%n kutsut

Annoin viimeviikolla molemmille kaasoille jo kutsut siitä koe-erästä. Oli pakko vaan näyttää ne jollekin. Ja mitä sanoi kaaso S? "Eiks näissä pitäisi lukea se päivä, mihin mennessä pitää ilmoittautua?"

VOI #%&@Q! No kyllähän niissä olisi pitänyt lukea. Miten näin sitten pääsi tapahtumaan?

Koko kutsu-rumbahan on ollut ihan täydellisen perseestä. Anteeksi ruma kielenkäyttöni, mutta mikään nätimpi sana ei nyt vaan sovi tähän. Alun alkaenhan ostin n. 150€ edestä askartelutarvikkeita kutsuja varten. Lopulta tulin järkiini ja tajusin, etten mä nyt mitään ihan oikeasti ole käymässä askartelemaan, hohhoijaa. Onneksi osan tarvikkeista olen saanut jo myytyä facebookin hääkirppiksellä, ei hätää.

Seuraavaksi tein kutsun tietokoneella ihan omin pienin käsin. Ja tajusin, että enhän mä mitään lastenkutsuja ole järkkäämässä, herra mun vereni, en mä tollasia kutsuja voi käyttää yhtään missään! Joten mappi Ö:hön joutivat nekin rumilukset.


Onneksi en tästä lannistunut. Tartuin härkää sarvista ja uusi yritys koitti. Nyt kutsuista tuli melko kivat. Etusivulla lukisi MITÄ ja sisäsivulla tiedot MISSÄ ja MITEN. Värimaailma oli leikkisä, muttei liian överi. Fontit kivoja ja selkeitä. JES! Latasin kokeeksi kuvan jo Vistaprintin sivuille, missä testasin istuiko tekeleeni mittoihin sun muihin. Istui, jes! Nämä tein varmaan jo jokus tammi-helmikuun vaihteessa, joten en vielä tilannut kutsuja. Ne vaativat vielä pientä hienosäätöä, muutama lisäsananen ja pari sanamuotoa piti vielä muuttaa. Päätin, että saavat jäädä odottamaan maaliskuuhun.

Maaliskuu tuli. Nyt oli aika tehdä kutsut lopulliseen muotoonsa ja laittaa tilaukseen. PAITSI ETTÄ, Janne oli ostanut uuden tietokoneen. Ja vielä kysynyt minulta, tarvitsenko vanhasta koneesta jotain tiedostoja talteen. Tähän vastasin TOTTA KAI, että enhän mä sieltä mitään tarvii. Niin just. Paitsi ne kutsut ehkä olisinkin tarvinut. EIKUN ALUSTA KOKO HELKKARIN HOMMA.

Nyt kävinkin väsäämään kutsuja ihan omalla koneellani, sieltä eivät varmasti katoa mihinkään. Yritin etsiä samoja fontteja, niitä koskaan löytämättä. Latasin siis uudet, mitkä itse asiassa olivatkin onnistuneemmat mitä alkuperäiset. Väsäsin kutsut ja laitoin tilaukseen. Koe-erä saapui ja oli kivoja. Paitsi että juuri näistä se kaaso huomasi, että oli jäänyt se viimeinen ilmoittautumispäivä pois.. Saattoi vierähtää pari naisellista (ja hyvin hysteeristä..) kyyneltä. Cool. Ja olin tilannut juuri niitä samaisia kutsuja sen abouy 70kpl lisää, eli kaikista puuttuisi samat tiedot. En silti vieläkään lannistunut. Kutsujen takasivulla lukee kirkon ja juhlapaikan osoitteet, joten päätin, että lisään sinne sopivan värisellä kynällä myös pienen lisän, eli sen ilmoittautumispäivän. Ei hätää, kaikki järjestyisi kyllä.


Tiistaina tulin töistä kotiin ja löysin olohuoneen sohvalta paketin Vistaprintiltä. Jipii, loput kutsut olivat saapuneet. Avasin laatikon ja ihmetys olikin suuri. Eihän nämä ole niitä kutsuja, mitä mun piti tilata?! En ollut kutsuja tilatessani huomannut, että Vistaprintin sivuilla omiin tietoihini oli jäänyt niiden Jannen koneen myötä kadonneiden kutsujen tiedot! Olin tilannut vahingossa NE! Ja niihin piti vielä tehdä pientä hiomista. Taas vuodatin pari naisellista (okei, niissä ei ollut mitään naisellista!) kyyneltä ja revin tukoittain hiuksia päästä irti. Mitäs nyt? Kutsuissa ei esimerkiksi lue missään sanoja "KUTSU" tai "TERVETULOA!" tai mitään siihen viittaavaa, että se on ihan oikeasti KUTSU eikä vain ilmoitus, että mepäs ajateltiin mennä naimisiin. Myös fontit näyttivät nyt ihan perseeltä, vaikka olin alunperin ollut niihin tyytyväinen.. Kuitenkin sen versio vol 3.0.n fontit olivat niin paljon paremmat, että saivat alkuperäiset kalpenemaan. Fonttien väri on myös vähän haaleampaa ja teksti pienempää. Kaiken kukkuraksi olemme mielestäni tässä versiossa ilmoittaneet häälahjatoiveemme jotenkin.. töykeästi. "Lahjat tahdomme kirjekuorina." Ahaa.. Toisessa versiossa luki jotain "Jos haluat muistaa meitä.." -tyyppistä, mikä kuulostaa vähän tyylikkäämmältä eikä niin vaativalta. Mutta hei, näissä sentään lukee se ilmoittautumispäivä! Jipii..

Koko keskiviikon angstasin työkaverilleni tästä kutsuhässäkästä ja minuutin välein muutin mieltäni sen suhteen, tilaanko uudet kutsut vai tyydynkö nykyisiin. Nyt tarpeeksi kauan pohdittuani ja tilin saldoa katsottuani olen kuitenkin päätynyt lähettämään nämä, enkä aio tilata enää ainuttakaan kutsua. Piste. Postauksen kuvituksena onkin kuvia siitä, miten ratkaisin ongelman siitä, ettei missään lue sanaa "KUTSU". Lätkin ne Tigeristä ostamillani leimasimilla suoraan kuoreen. Kätevää melkein.. Paitsi että rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että suurin osa noista "KUTSU" -teksteistä ei näytä samalta, kuin ensimmäisessä kuvassa.. Vaan..


Saattoi tosiaan leimasimen reunoistakin jäädä n. 70% kutsuista pienenpienet merkit.. Hups. Ja tosiaan osa vieraista saa nyt niitä parempia kutsuja ja osa niitä "huonompia". Mutta elättelen toiveita, ettei kukaan vieraista käy mitenkään vertailemaan omiaan. Ehkä.

1 kommentti:

  1. Kylläpäs teillä on vastustanut kutsujen kanssa! :/ Mutta nyt voit onneksi huokaista helpotuksesta; se on ohi! :) Meillä on kutsujen suunnittelu vielä aivan alkutekijöissään... Toivotaan, että vältytään samanlaiselta rumbalta kuin teillä oli!

    VastaaPoista