torstai 5. maaliskuuta 2015

Postimerkit

Koe-erä kutsuja mätkähti postiluukusta tiistaina ja ne olivat aikalailla hyviä. Siis tosi hyviä. Aika täydellisiä. Vaikka itse sanonkin! Saman tein pakkasin kutsut jo kuoriin ja tilasin 70 kpl lisää! Eli kutsuja tulee olemaan yhteensä 80 kpl, vaikka laskutoimitukseni mukaan niitä tarvittaisiin 65 kpl. Pelko siitä, että olen unohtanut vieraslistasta joitakin nimiä, ajoi minut kuitenkin tilaamaan niitä sen 15 extra kappaletta. Ja voihan se olla, että kissa kusee kutsujen päälle tai ne menevät vahingossa paperisilppuriin tai tai.. Eli ihan varmuuden vuoksi jokunen extra.

Ajattelin, että kutsujen toimittamisessakin voisi pyrkiä vähän säästämään. Eli kotipaikkakunnallamme asuville vieraille voisimme käydä itse tiputtamassa kuoret laatikoihin. Janne on lehtiä jakanut töikseen (tai lähinnä pomottanut muita jakamaan..) joten häneltä homman pitäisi käydä kätevästi, haha.

Kuitenkin n. puolet vieraslistan nimistä tulee jostain vähän kauempaa, joten heille kutsut on postitettava. Ja siitä päästäänkin seuraavaan mietinnän kohteeseen, nimittäin postimerkkeihin.

Kävin eilen Postissa kysymässä, minkälaisia ykkösluokan merkkejä olisi tälläiseen tarkoitukseen olemassa. Ja totta kai - sain naamani eteen niitä (sori vaan) HIRVEITÄ sormuspostimerkkejä. En tiedä miksi vihaan niitä niin paljon, mutta ei. Ei. En jotenkaan halua, että kirjekuoren tunnistaa heti hääkutsuksi, vaikka tottakai lähes kaikki jo tietävät sellaista odottaa. Halusin jotain leikkisää ja värikästä. Ja minulle myytiin ei oota. Minua vinkattiin menemään Postin sivuille, siellä näkyisi kaikki myynnissä olevat merkit ja sieltä voi joko tilata itse, tai lampsia Postiin ja pyytää heitä tilaamaan minulle mieleisiä merkkejä.

Postin sivuillakin petyin hieman. Ei löytynyt ainuttakaan merkkiä, josta olisi tullut heti "NO TUON MINÄ HALUAN!" -fiilis. Kuitenkin kaksi merkkiä pääsivät "loppufinaaliin" ja olen aika varma, että jompi kumpi niistä päätyy kutsuja koristamaan.


Ensimmäinen vaihtoehto on Kaarina Toivasen suunnittelema Onnea! -merkkivihko. Vihossa on viisi erilaista, värikästä merkkiä. Varsinkin kissa- ja orava -merkki olivat mieleeni, mutta myös kukat ja perhonen ovat aika somia. Kivaa on myös, että Priority-merkit ovat personoitu itse postimerkkeihin sopiviksi!


Toinen vaihtoehto on supervärikylläinen Riikka Juvosen suunnittelema Juhlakimppu-merkki. Arkissa on 10 kpl merkkejä ja kaikki ovat samanlaisia. Tässä tykkään siitä, että kaikki merkit ovat tosiaan identtisiä, eli mikään ei ainakaan jää toisen "varjoon" tai ole kivempi kuin toinen. Myös räiskyvät värit ovat mieleeni. Näissä Priority-merkit tosin ovat niitä ihan perus-tarroja ilman mitään personointia.

Kaikesta sitä tosiaan joutuukin stressaamaan. Tuskin vieraat edes vilkaisevat, millaisilla MERKEILLÄ kutsut on lähetetty, mutta kun tähänkin kerran voi vaikuttaa, niin miksei saman tein valitsisi siihenkin hommaan mahdollisimman kivan näköisiä juttuja. Janne jo kommentoi, että onhan meillä muutamakin arkki ykkösluokan Joulu-teemaisia merkkejä, mutta arvaatte varmaan, etten ihan hirveästi ajatuksesta innostunut..

Kuvat: Posti

3 kommenttia:

  1. Tuo Juhlakimppu on kyllä kaunis ja ihanan väririkas. :) Me teetimme omista kuvista postimerkit ja vaikka ne jonkun verran maksoivat, niin olimme tyytyväisiä. Niitä jäi muutama itsellekin muistoksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietimme myös tuota omista kuvista teettämistä, mutta en oikein tahtonut keksiä millaiset olisin niistä tahtonut :D Nyt päätimmekin mennä helpoimman (ja halvimman) kautta,

      Poista
  2. Olen myös katsellut postimerkkejä ja todennut että ne on lähes kaikki aivan hirveitä. :D Onneksi meidän häät on vasta ensivuonna, niin elättelen toivoa että ensivuonna olisi kauniimmat merkit.... :D Mun tuurilla ei. ;)

    Mutta olet löytänyt kyllä kauniita merkkejä! :) Tuo Onnea-merkkivihko on kyllä kaunis, ihanan leikkimielisiä merkkejä - ainakin juuri nuo orava ja kissanpentu.

    VastaaPoista