tiistai 29. heinäkuuta 2014

#vituiks


Luulin juhlavalmistelujen olevan hyvässä vauhdissa. Kirkko ja juhlapaikka on varattu, bändin varasin myös pari päivää sitten, tarjouspyynnöt on lähetetty pariin pitopalveluun, kutsukorttielementit on ostettu ja hääpuvustakin on tarkka visio, samoin kuin koristeista (tilattiin vähän pompomeja eBaysta!) Myös alustava vieraslista oli laadittu. Ainut ongelma tuntui olevan raha. Häät maksavat ihan hirveästi! Totta kai tiesin sen, mutta jotenkaan ei osannut edes uneksia niin hirveistä summista.

Kunnes tänään palaveerasin äitini kanssa hääasioiden tiimoilta. Äitini kertoi, että totta kai he isän kanssa osallistuvat kustannuksiin ja ilmeisesti niinkin kovasti, että täytyykin pian alkaa puhumaan "äitini maksamista häistä" eikä "meidän maksamista häistä". En ollut vanhemmiltani edes uskaltanut pyytää minkäänlaista rahoitusta enkä sitä varsinaisesti odottanutkaan, joten tämä tuli vähän puun takaa, mutta tietenkään en valita! Miksi valittaisin!

Kunnes tuli puhetta vieraslistasta. Me Jannen kanssa laadimme alustavan vieralistan, johon kuului n. 120 henkeä. Ja se oli jo meidän mielestä aika suuri määrä, muttei kuitenkaan liikaa. Rajasin pois kaukaisempia sukulaisia ja perhetuttuja, ketkä eivät minulle henkilökohtaisesti ole niin läheisiä, eivätkä osa kaukaisemmista sukulaisista aina edes tunnu tietävän, olenko minä minä vaiko siskoni.. Että ihan niin läheisiä. Äitini mielestä heidät täytyy kuitenkin kutsua. Kaikki vanhempieni perhetutut (ei siinä, ihan mukavaa porukkaa, mutta kiinnostaako niitä ihan oikeasti MINUN hääni..) sekä äitini 6948388 tätiä. Ja herra ties ketä muita, keitä en juuri tunne.


Mielestäni kuitenkin häiden maksajalla on oikeus puuttua vieraslistaan. Olisi mielestäni väärin ottaa onnellisena rahat vastaan, mutta muuten viisveisata äitini ideoista ja toiveista. Kävikin ilmi, että äitini kaavailee vieraita olevan "joku kaksi- tai kolmesataa!" KAKSI- TAI KOLMESATAA?!?!?! SATAA? VIERASTA? Herra mun vereni, sanonpahan vain..

NO, jos nyt ajatellaan, että meille tulisi vaikka 250 vierasta, niin käykin sellainen pikkiriikkinen ongelma, että meidän juhlapaikkamme vetää vain 150 ihmistä kitusiinsa. Minnes ne loput sata sijoitetaan? Eli meidän täytyy ilmeisesti vaihtaa juhlapaikkaa. Mutta ainiin, Vehkalinna on Haminan suurimpia juhlapaikkoja, isompia ei oikein ole tarjolla. Missäs ne häät sitten juhlitaan?

Ja toinen takapakki tuli hääpäivän kanssa. Varasimme kirkon ja Vehkalinnan 6.6.2015. Mutta ilmeisesti suvussamme on sille päivälle tulossa muitakin pirskeitä, joten juhlapäiväkin on pakko vaihtaa 13.6. Se oli itseasiassa ollutkin ensimmäinen vaihtoehtoni, mutta Janne tahtoi tuon 6.6. No, pitää vain toivoa että kirkko on vapaa silloin 13.6. Ja että löydetään jostain tarpeeksi iso juhlapaikka..

Aamulla tosiaan tuntui, että kaikki on hyvällä mallilla, ja nyt yhtäkkiä olenkin taas ihan alkutekijöissä! STRESSAA!

//EDIT! Päivämäärää ei LUOJAN KIITOS tarvitsekaan muuttaa, olikin pieni väärinkäsitys noissa päivissä, huh. Eli kirkko pysyy varattuna ja bändille ilmoitettu ajankohta on myös oikea.

Kuvat: X

3 kommenttia:

  1. Tykkäisin kovasti lukea sun blogia, mutta oon havainnut itselleni helpoimmaksi tavaksi seurata kymmeniä seuraamiani blogeja Bloglovinin kautta, ja esittäisinkin sulle pienen pyynnön: listaisitko blogisi sinne? :) Yleensä jätän sieltä löytymättömät blogit sitten vain seuraamatta, mutta nyt oli pakko jo parin postauksen lukemisen jälkeen huomauttaa tästä, koska mielelläni seuraisin teidän häävalmisteluja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, lisäsin blogini sinne :) Vaikka blogiskene on tuttua huttua muutaman vuoden takaa, en ole oikein ikinä osannut bloglovinia käyttää, mutta ehkä nyt on korkea aika :D

      Poista
    2. Jee, huippua! Mullakin kesti ikuisuus ennen kuin sain itseni sinne hinattua, mutta nyt en vois elää ilman.. Aamulla bussissa pidän itteni hereillä lukemalla uudet postaukset sen kautta :D

      Tässä muuten vielä linkki mun blogiin :)
      http://ourloveisadiamond.blogspot.fi

      Poista