maanantai 16. helmikuuta 2015

Paperilamppuja! Tahdon!

Juhlapaikan valaistus on aiheuttanut mulle todella paljon harmaita hiuksia ja tuntuu, että olen ihan hukassa tän asian suhteen. Juhlapaikkana meillä tosiaan toimii ihan perus seuraintalo-tyyppinen ratkaisu loisteputkivalaistuksineen. Ja kesäkuun illat ovat hämäriä. Kynttilöitä meille on tulossa pöytiin kyllä, mutta ne eivät valaise todellakaan tarpeeksi, että voisi illalla pitää muut valot visusti pois päältä. Jotain on siis saatava, mutta mitä?

Aiemmin haikailin HääDJ:n järjestämistä valaistuksista, mutta niiden hinta ja ulkonäkö eivä ehkä kuitenkaan sovi meille. Teemana on kuitenkin aika pastelliset värit rahtusella maalaistyyliä, (En halua käyttää sanaa maalaisromantiikka, siinä on jotain.. Jotain!) joten mitkään sinisävyiset "elektronisen" näköiset valot eivät kyllä istuisi sinne mitenkään. Tai vaikka istuisivatkin, kieltäydyn haaveilemasta mistään niin hintavasta!

Nyt tarpeeksi mietittyän ja ahdistuttuani olen ehkä löytänyt vaihtoehdon!

Paperilamput! (Miksi näitä oikeasti kutsutaan?) Eli siis tälläiset:


Eikö olisi ihania? No olisihan ne!

Hyvät puolet näissä lampuissa olisi hinta. Ebayta selaillessani huomasin, että näitä olisi mahdollista tilata Kiinanmaalta ihan kohtuulliseen hintaan. Kuulostaa hyvältä. Hyviä puolia on myös ulkonäkö sekä sopivuus tilaan. Tuovat valoa, mutta myös näyttävät aika tosi päheiltä, eli käyvät myös koristeista.

Valitettavasti keksin myös huonoja puolia. Lamppuja tarvitsisi PALJON. Pari yksittäistä lamppua näyttäisi todella hölmöltä, eivätkä ne myöskään toisi tarpeeksi valoa. Myös lamppujen kiinnitys vähän mietityttää. Juhlatilan katto on todella korkealla eikä seinillä oikein ole mitään, mihin saisi laitettua kiinnikkeet. Miten ihmeessä tuollaiset siis virittelisi paikoilleen? Välttämättä noiden ei olisi pakko olla kiinni juuri katossa, myös seinille laitettuna voisi näyttää aika hauskalta. Mutta tosiaan, en keksi tähän hätään mitään keinoa saada noita viritettyä.

Ei tässä varmaan muu auta, kun marssia juhlapaikalle vuokraajan kanssa ja kysyä tältä, tulisiko hyviä ideoita kiinnityksen suhteen. Pitäisi muutenkin käydä siellä uudemman kerran miettimässä vähän pöytäjärjestystä sun muuta. Alle neljä kuukautta aikaa, iik!

1 kommentti:

  1. Mulla on täysin samanlaiset lamput toiveissa hääpaikalle ja valitettavasti myös täysin samat ongelmat korkean katon ja lamppujen kiinnityksen suhteen. Kerrotaanhan toisillemme, jos keksitään ratkaisu, jookosta? :)

    VastaaPoista