keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Painonpudottajan apulainen taskussa

Puhelimiin on ladattavissa nykyään ihan hirmuiset määrät erilaisia sovelluksia. Hauskoista peleistä ynnä muista hupisovelluksista hyötysovelluksiin. Olen kuullut, että myös erilaisia "fitness-sovelluksia" on hurjat määrät, joten ihan mielenkiinnosta latasinkin yhden, MyFitnessPalin.



MyFitnessPal on ilmainen sovellus, joka löytyy ainakin Applen laitteille sekä Androidille. Ja jos olen oikein käsittänyt, samaa ohjelmaa voi käyttää myös tietokoneella. Näppärää.

Aluksi rekisteröidytään ja kerrotaan itsestä pituus, paino sekä tavoite. Itse asetin tavoitteeksi laihtua 8kg. Näiden lisäksi kerrotaan myös oma "aktiivisuus". Oletko sohvaperuna, joka töissäkin istuu 8-16, oletko semi-aktiivinen seisomatyöläinen, himolenkkeilijä vai mitä! Itse klikkasin omalle kohdalleni tuon semiaktiivisen, työpäiväni kuluvat aina jalkojen päällä ja askeleita kertyy ihan kiitettävästi. Ja tosiaan joskus on tullut lenkilläkin käytyä. Sovellus kysyy myös, millä tahdilla haluaa painoa pudottaa ja itse muistaakseni merkkasin puoli kiloa viikossa.

Kun olet syöttänyt tarvittavat tiedot, sovellus laskee sinulle päivittäiset kalorit, joiden sisällä täytyy pysyä! Tämän jälkeen käydäänkin naputtelemaan sovellukseen joka ikinen suupala päivän aikana. Sovelluksen kautta voi hakea ruokia ja se ehdottaakin heti sopivia vaihtoehtoja, mistä USEIMMITEN löytää oikean vaihtoehdon. Ruokia löytyy sekä englanniksi että suomeksi, esimerkiksi kirjoittamalla hakuun "Maitorahka", sovellus ehdottaa Valion maitorahkaa, Pirkan maiorahkaa, Ehrmannin maitorahkaa, Rainbowin rahkaa.. Hakusanalla Ruispala sen sijaan löytyy myös mitä vain Vaasan omasta Pullapirttiin. Tuotteen kohdalla lukee määrä sekä annoksen sisältämät kalorit. Jos kuitenkaan sopivaa tuotetta ei löydy, voit lisätä sen sovellukseen itse, jolloin se on jatkossa kaikkien saatavilla! Kun merkkaat syöneesi esim. aamupalaksi juurikin sen rahkan ja ruispalan, sovellus vähentää ne päivittäisestä kalorimäärästäsi ja kertoo heti, kuinka paljon saat vielä kaloreita syödä.

Sovelluksella on omat kohtansa aamupalalle, lounaalle, päivälliselle sekä naposteluille. Iltapalan puuttuminen harmittaa, mutta itse olen lisännyt ne aina snacks-kohtaan. Sovellukseen pystyy myös syöttämään juodun veden määrän sekä päivittäisen liikunnan. Kun päivän päätteeksi "kuittaat" päivän ruokakirjan, sovellus kertoo miten meni. Eilen esimerkiksi mulla oli tosi pitkä työpäivä ja syöminen jäi aika vähiin, joten MyFitnessPal päätti siitä minulle huomauttaa ja paasata vähän turvallisesta painonpudotuksesta, hups..

Olen käyttänyt sovellusta nyt muutaman päivän ja voin kertoa sen olevan ihan super-koukuttava! En tahdo ylittää minulle asetettua kalorimäärää ja välillä tuntuu, että pelaan The Sims -peliä ja olen itse se pelihahmo. Haha. Eli kiteytettynä: Ihan todella kätevä sovellus ruokapäiväkirjan pitämiseen ja tavoitteen seurantaan, kelle sellaiseen on tarvetta! Mulla alkoi vähän syöminen (=herkuttelu) taas riistäytyä käsistä, joten tarvetta ainakin ruokapäiväkirjan pitämiselle oli!

Tasan 1 kk häihin!

1 kommentti:

  1. Kuulostaapas hyödylliseltä sovellukselta! Täytyypäs heti testata ;) Sims-viittaus osu ja uppos ;D

    VastaaPoista