perjantai 16. tammikuuta 2015

Maalia

Vaikka juuri julistin sitä, miten en todellakaan ole askartelijatyyppiä, löytyi tähänkin yksi poikkeus. Maalaaminen! Se on kivaa se!

Ostin kesällä Sinellistä pahvisia kirjaimia, "T", "&" sekä "J". Ne ovat väriltään.. no, pahvin värisiä ja tarvitsivat kipeaästi maalia hipiäänsä. Kävin tiistaina taas Sinellissä ja tällä kertaa mukaani tarttui askarteluvärejä. Iso purnukka valkoista ja pienemmät purkit turkoosia, vihreää sekä punaista. Eiköhän näillä pärjättäisi! Lisäksi kaivoin laatikon pohjalta ikivanhan pensselin sekä tyhjäksi nuollun Aino-jäätelökulhon.



Välineiden esittelyn jälkeen alkoi sopivan värisävyn yritys. Runsaasti valkoista, vähemmän turkoosia ja tippa vihreää. No, siitä tuli liian tummaa. Lisää valkoista. Liian sinistä. Lisää vihreää. Taas liian tummaa.. Loppujen lopuksi minulla oli aika runsaasti maalia, kun jouduin kokoajan lisäämään jotain. Vihdoin sain aikaiseksi itseäni edes tyydyttävän värisävyn ja se saikin kelvata!



Ja ei kun pensselöimään! Pahvikirjaimiin maali tarttui ihanan helposti ja jo ohut kerros peitti kirjaimen oman värin tosi hyvin! Jee! Sotkulta ei tosin vältytty, mulla sormet ja vaatteet oli ihan tuossa vihreässä maalissa ja liitailin väriä mm. tuoleihin ja mattoon.. Onneksi askartelumaali on vesiliukoista ja lähtee helposti pois.



Kirjaimet maalattuani tajusin, että minulla olisi vielä ihan järjetön määrä maalia jäljellä, enkä saisi sitä säilymään mitenkään mahdollista jatkokäyttöä varten. Se olisi kaadettava pois. Ellei sitten..

Kaivoin kaapista kahdeksan valkoista IKEAn Tosby-kehystä, joihin meillä on tarkoitus laittaa pöytänumerot. Meille tulee valkoiset pöytäliinat, joten eikö valkoiset kehykset huku niihin aika tehokkaasti? No joojoo, maalia siis!



Valitettavasti kehyksien liukkaan pinnan ansiosta ne eivät maalautuneet ihan niin nätisti, kuin pahvikirjaimet. Maalia tuli laittaa tarpeeksi paksu kerros, että se todella peitti kaiken. Myös siveltimen vedot jäivät harmittavan helposti näkyviin. Spray-maalaaminen olisi kehyksille kaikista fiksuin vaihtoehto. Mutta maalasin silti ja lopputuloksesta tuli kiva!



Nyt on askartelukiintiö taas toviksi täynnä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti